Frans Cox

Geboren in Maasniel in 1917 en aldaar overleden op 80-jarige leeftijd.

Deze veelzijdige kunstenaar ontplooide zich tot glazenier, beeldhouwer, schilder, keramist en ontwerper van wandtapijten. Hij volgde daarvoor een opleiding aan de Stadsacademie te Maastricht en de MTS te Heerlen. Het glazeniersvak leerde hij in Atelier Den Rooijen in Roermond.

Voor enkele kerken in Limburg maakte hij beelden: O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand-kerk en Barbarakerk te Lindenheuvel, Geleen, O.L.Vrouw Hulp der Christenen in Nieuwenhagen, H. Laurentius in Maasniel, St.Gertrudis te Oirlo, St. Sebastianus in Herkenbosch, Petrus Canisius te Puth, de Petruskerk in Bergen, Josephkerk te Leeuwen, het Ursulinenklooster en de Ursulinenkapel in Roermond, de Petrus en Pauluskerk te Arcen en De Onbevlekt Hart van Maria (Fatimakerk) in Brunssum.

Beelden van hem staan o.a. in Kelpen-Oler (O.L. Vrouw van de Weg), in Horst (Kind met twee duiven), Doetinchem (Sint Ludger te paard), te Sint Geertruid (W.O.II-monument),  in Montfort (de Goede Herder) en in Capelle aan de IJssel (De Bruggen van Paulus).

Voor Heerlen maakte hij Sint Franciscus.

Op kerkgebouwen-in-limburg.nl kunt u meer lezen over zijn reliëfs.

Beelden van Frans Cox op deze site:

Sint Franciscus