Laurens Bisscheroux

Laurens Bisscheroux werd geboren in 1934 en overleed in 1997. Hij werd begraven op de begraafplaats aan de Akerstraat te Heerlen.

Hij was kunstenaar en architect. Maakte o.a. in 1963 het ontwerp van het kunstmozaïek van ijssalon La Veneziana in Heerlen. Bekende gebouwen van Bisscheroux zijn: Stadion Molenberg, het Socio-project te Eygelshoven, het politiebureau Kerkrade, het nonnenklooster in de Stationstraat te Schaesberg, AZM-kantoor in 1972. Ook de Roda-hal, die in 1966 als evenementenhal geopend werd. Een bijzonder ontwerp dat de bijnaam ‘’t Striksjke” kreeg, door de constructie van het hangende dak. Bisscheroux verwijst met dit ontwerp naar het Limburgse Heuvelland.

Zijn architectenbureau was gevestigd op Hof De Doom, waar ook de kunstenaarsgroep de “Doomgroep” wordt gevormd, een gezelschap kunstenaars uit de literatuur, schilderkunst, beeldhouwers, fotografie en architectuur. 

In 1980 heft hij zijn architectenbureau op en gaat zich alleen nog bezighouden met schilderijen, gouaches, tekeningen en meubelen. Hij werkt in Limburg, kortstondig in Groningen, en in Lanloup in Bretagne. 

Zijn schilderijen en meubels zijn aangekocht door o.a. het stedelijk museum Roermond, Stienstra, Provincie Limburg, Schunck Glaspaleis, DSM, de Kamer van Koophandel, de Luckerheidekliniek en de Gemeente Hasselt.

Beelden van Laurens Bisscheroux op deze site:

Mozaïek Oranje Nassaustraat