Fons Bemelmans

Alphons W.B.J. Bemelmans werd in 1938 geboren in Maastricht, volgde de opleiding Toegepaste Kunsten aan de Stadsacademie van Maastricht, en studeerde aan de Köllner Werkschule (bij professor Gies) en de Academia delle belle Arti di Brera in Milano (bij professor Minguzzi). Hij ontwikkelde zich tot veelzijdig kunstenaar en verwierf verschillende prijzen waaronder de Krakow Polen prijs voor Penningkunsten. Fons Bemelmans woont en werkt in Eijsden. In 1999 werd hij geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Materialen die Bemelmans gebruikt voor zijn kunstwerken zijn net zo uitbereid als de beroepen die hij beoefent. Hij werkt als edelsmid, schilder, monumentaal vormgever en beeldhouwer en gebruikt materialen als, hout, steen, koper, zilver en brons. Onderwerpen die terugkeren in zijn werken zijn paarden, naaktfiguren, kinderen en mythologische figuren.

De site artindex.nl geeft een overzicht van zijn werken. Meer over hem en zijn werken is te zien en te lezen op de sites artnieuws.nl en detweepauwen.nl

Beelden van Fons Bemelmans op deze site:

Prometheus
De Uil